Trei bârlădeni de succes în prima linie a muzicii românești

Written by on mai 27, 2015

Povești de succes: cum au ajuns trei bârlădeni să stea în spatele unor mari artiști români. Compozițiile lor, piese de top la radio și Tv.

Dan Bittman: ”Și îngerii au demonii lor” a fost cea mai difuzată melodie pe radiourile comerciale românești luna aceasta.

Puțini știu că unul dintre complicii la acest success este și un bârlădean: Alex Pelin, fostul component al trupei „Non Stop”, care acum 15 ani ridica volumul din telecomandă pe Atomic Tv la piese ca „Jimmy Jimmy”, „Ești fata care-mi place”, „Vreau să pleci”, etc…

„Și îngerii au demonii lor” este melodia la care Alex își pune amprenta pe muzică și text, ajutat de Ovidiu Baciu, Dan Bitman, Adi Colceru, ș.a.

De asemenea, tot Alex Pelin semnează compoziția „Pe aripi de vânt” pentru duetul Delia feat Kaira.


 Ami: un proiect de succes.

Câți dintre voi nu au fredonat măcar o dată melodiile cântăreței Ami: „Trumpet Lights”„Déjà vu” sau Playa En Costa Rica” ? Dar câți știau că muzica pe care ea cântă, e compusă de Adi Colceru? Bârlădean, cunoscut ca David Deejay, a început în 2003 să compună piese pentru trupe ca Akcent, TNT sau Hi-Q. Apoi a colaborat cu Laurențiu Duță și devenit producător pentru 3SE.

În 2009 a realizat un remix pentru Elena Gheorghe, „The Balkan Girls”, care a reprezentat România la Eurovision.

Adi Colceru este cel care a inventat și promovat un nou stil muzical numit „popcorn” prin prima piesă, „Sexy Thing” (2008)


Cheia succesului: 400 de compoziții, dintre care 50 au intrat în top 15.

De mai bine de zece ani, Gabriel Huiban, și el fost component „Non Stop”, stă în prima linie a muzicii românești. A intrat in competitia pentru Eurovision 2007 cu piesa `Rubber Girl`. Desi nu a reusit sa ajunga in finala competitiei, `Rubber Girl` s-a bucurat de aprecierea publicului romanesc.

A compus pentru Ana Lesko, Cristina Rus, Giulia, Annes, Lili Sandu, Natalia Barbu, Blondy, Talisman, Hi-Q, DJ Project, etc….

Colaborarea cu DJ Project a început în 2005 și au lansat împreună zece melodii-hituri care au ocupat primele cinci poziții ale topurilor, șase dintre ele ajungând „Number One”.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background