TRENUL UNIRII, tras de o Locomotivă Tricoloră, va opri pe 24 ianuarie la Bârlad

Written by on ianuarie 23, 2018

Mâine, 24 ianuarie 2018, Trenul Unirii va opri și la Bârlad. Cei care doresc să-l întâmpine trebuie să știe că trenul tras de Locomotiva Tricoloră va opri în stația CFR din localitate la ora 10:25.

Miercuri, 24 ianuarie a.c., în Anul Centenar, angajații feroviari din toată țara, alături de toți românii, sărbătoresc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român.

Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității de cicloturiști vor duce mesajul unității românilor din București la Iași cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii.

Acesta va pleca din București Gara de Nord la ora 05:48  iar pe parcursul călătoriei vor fi organizate diferite acțiuni care vor evoca momente istorice în contextul #Centenarului României. Directorul Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER, domnul Marcel Oțoiu, va prezenta din perspectivă istorică importanța strategică a sistemului feroviar.

Trenul Unirii  va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră și va putea fi întâmpinat de localnici în stațiile: Ploieşti Sud (~06:30), Buzău (~07:40), Focşani (~08:50), Tecuci (~09:30), Bârlad (~10:25), Vaslui (~11:15), Bârnova (~11:55), Iaşi (~12:20).

 Privind în timp, în contextul acestui moment istoric, calea ferată a avut o însemnătate majoră în unirea regiunilor țării, aducând oameni împreună și generând dezvoltare la nivel economic.

În anul #Centenar transportul feroviar are șansa de a fi redefinit astfel încât acesta să reprezinte în continuare un vector de susținere a unității românilor, prin creșterea mobilității și dezvoltare economică.

Doresc tuturor pasagerilor cât mai multe călătorii cu trenul și le urez gânduri bune întru UNITATE. La mulţi ani! “, a precizat Iosif Szentes, Director General CFR Călători.

CITEȘTE ȘI  Trenul Unirii întâmpinat de sute de bârlădeni


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background