Tribunalul Vaslui a trimis după gratii un violator lăsat liber de magistrații bârlădeni

Written by on aprilie 26, 2017

Prin clipe de coșmar a trecut o fetiță  din localitatea Sârbi, care în  loc să se joace cu păpușile și să se bucure de copilărie, a fost violată chiar de unchiul său. Părinții minorei au fost cei care au sesizat polițiștii încă din luna septembrie a anului 2016.

Fata de 12 ani, cu retard mintal, a fost abuzată în mai multe rânduri de suspectul în cauză, părinții fetei reclamând abuzurile la poliție încă din 2016. De fiecare dată însă cauzele au fost clasate din lipsă de probe. După ce în vara trecută părinții fetei de 12 ani au constatat că aceasta rămăsese însărcinată, au depus din nou plângere la poliție și astfel dosarul pentru infracțiunea de viol a fost redeschis. Procurorii au așteptat ca fata să nască și în urma testului ADN s-a stabilit că suspectul Cătălin Baciu este tatăl copilului, implicit cel care o abuzase sexual.

„În data de 19 aprilie a.c., polițiștii de la secția numărul 3 din comuna  Banca, l-au reținut pentru 24 de ore pe Cătălin Baciu – în vârstă de 37 de ani, pentru infracțiunile de tentativă de viol și violin formă continuată. Prima tentativa de viol a avut loc în luna august 2016, iar în perioada februarie -aprilie 2016 acesta a întreținut raporturi sexuale cu minora”, ne-a declarat agent șef Iulian Petre, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.                         

Procurorii au solicitat judecătorului mandat de arestare preventivă pentru suspectul Cătălin Baciu dar instanta a dispus control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au contestat decizia judecătorilor și Tribunalul Vaslui a înlocuit măsura dispusă de magistrații de la Bârlad cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background