UPDATE. Trupul unui bărbat înecat în barajul Râpa Albastră este de negăsit (GALERIE FOTO)

Written by on iulie 19, 2015

UPDATE. În cursul zilei de marți, 21 iulie, scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al lui Neculai Bălțatu, bărbatul care s-a înecat duminică în timp ce voia să traverseze înot barajul Râpa Albastră.


STIRE INIȚIALĂ. Corpul unui bărbat de 44 de ani este de negăsit. Pompierii și scafandrii caută un bărbat care s-a înecat duminică, în încercarea de a traversa înot barajul Râpa Albastră, de la marginea orașului Bârlad.

Neculai Bălțatu, în vârstă de 44 de ani, a mers duminică la barajul de la marginea orașului pentru a înota, cum dealtfel făcea de multe ori atunci când căldura de afară era insuportabilă. Acolo s-a întâlnit cu încă doi prieteni, aceștia din urmă aflându-se cu familiile pe marginea apei. Neculai B. s-a dezbrăcat și a intrat în apă, spunându-le celor rămași pe mal că el va trece înot barajul.

Conform spuselor martorilor, bărbatul de 44 de ani, era cunoscut ca bun înotător și că l-ar mai fi văzut făcând acest lucru, de a străbate barajul Râpa Albastră de la un mal la altul. După câteva minute însă, undeva pe la jumătatea distanței, Neculai Bălțatu a dat semne că nu mai poate și a ridicat mâinile în sus, încercând probabil să le facă semne de ajutor celor de pe mal.

Prietenii bărbatului au alergat pe mal circa 800 de metri până la locul unde l-au văzut ultima dată, însă nu l-au mai văzut la suprafață. Imediat au alertat adiminstratorii barajului care au mers cu barca la locul indicat de martori, însă nu au dat de urma acestuia.

După ce l-au căutat pe toate malurile barajului și s-au asigurat că prietenul nu le face vreo glumă nesărată, cunoscuții lui Neculai Bălțatu au alertat autoritățile. La fața locului a sosit o ambulanță și mai multe echipaje de pompieri printre care și o echipă de scafandri, care au început căutările trupului bărbatului dispărut în apele barajului.

Din ipotezele vehiculate la fața locului, e posibil ca bărbatului de 44 de ani să i se fi făcut rău și cel mai probabil acesta a suferit un stop cardio-respirator din cauza efortului sau a temperaturii apei. Cauzele exacte vor fi stabilite după ce trupul va fi găsit și supus necropsiei. Căutările au fost sistate la căderea întunericului, urmând să fie reluate în această dimineață.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background