Un bărbat din Bârlad mușcat de maidanezi, operat de urgență

Written by on April 19, 2017

Un bârlădean în vârstă de 20 de ani și-a văzut „moartea cu ochii”. Bărbatul, taximetrist, în loc să ajungă la o nouă comandă a fost nevoit să se prezinte la Compartimentul de Primire-Urgente al spitalului „Elena Beldiman”,  de aceasta dată în calitate de pacient.

Acesta a dus la destinație un client si în momentul in care a scos bagajul a fost mușcat de un câine fără stăpân.

„Pacientul a fost preluat de la CPU pe data de 16 Aprilie la ora 18:43 si internat in secția de chirurgie plastică. Diagnosticul pus fiind „plagă muscată cu defect de părți moi la brațul drept”. A intrat in sala de operație la 19:45 si a ieșit din operație la ora 21. Doctorul Oleg Tacu a fost cel care s-a ocupat de acest caz , acesta i-a făcut  lavajul rănii, degrindare si lambou de avansare (i-a luat o bucățică de piele din brat si i-a aplicat-o pe rana),  hemostaza, sutura si bandajare” , ne-a declarat Adrian Gheorghiu purtătorul de cuvant al spitalului.                                                                               

Maidanezii au pus stăpânire pe mai toate  zonele din orașul Barlad , autoritatea locală fiind depășită, la fel ca si ONG-ul care se ocupă de capturarea acestora. Pe lângă blocuri, in parcări sau pe lângă scoli pot fi zărite zecile de patrupede care circula nestingherite sub privirile adormite ale celor care sunt plătiți să facă ceva.

În ultima perioadă câinii fără stăpân  au devenit extrem de violenti. Conform declaratiei purtătorului de cuvânt al spitalului „ Elena Beldiman” , Adrian Gheorghiu în doar câteva zile  au fost înregistrate nouă cazuri de persoane mușcate de câini necunoscuți. Pacienții au beneficiat de profilaxia antirabică. Din fericire, leziunile provocate de câini nu au fost atât de grave și în zone puternic vascularizate încât să necesite îngrijiri chirurgicale, tratament antirabic complet (vaccin și ser) sau internare, ci doar vaccin și tratatament local, care se face la fiecare plagă mușcată.

Nu ne-am supăra dacă primarul Dumitru Boros, ar mai face scurte vizite la padoc si sa observe, cu proprii ochi, cum decurge capturarea comunitarilor.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background