Vaslui: ghivecele stradale cu flori, vandalizate de doi minori

Written by on July 5, 2016

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere pe numele a doi minori din municipiul Vaslui care au încălcat normele de conviețuire socială.

Luni, 4 iulie a.c., Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată prin serviciul 112 cu privire la faptul că un grup de persoane care se deplasează pe strada Mihail Kogălniceanu au răsturnat în stradă mai mulți suporți metalici pe care se aflau ghivece cu flori ornamentale.

„Polițiștii vasluieni s-au deplasat la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate a fost identificat un grup de 10 tineri domiciliați în municipiul Vaslui care în noaptea de 3 spre 4 iulie a.c. s-a deplasat pe strada respectivă și s-au îndreptat spre Parcul Copou din localitate.

În drumul lor, doi dintre aceștia, P. F., de 15 ani și P. C., de 12 ani, au răsturnat, trei suporți metalici pe care se aflau ghivece cu flori ornamentale, unele ghivece fiind distruse, iar pământul și florile împrăștiate pe sol, în stradă. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 300 lei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Polițiștii vasluieni atrag atenția că de cele mai multe ori, minorii încălcă legea fie din teribilism, fie din necunoaştere consecinţelor unor astfel de fapte. Un număr mare de adolescenţi şi tineri, aderând la diferite grupuri de delincvenţă, au devenit, sub influenţa şi presiunile acestora, delincvenţi sau chiar infractori. Această trecere de la un comportament normal la unul delincvent s-a realizat treptat, potenţat de lipsa de discernământ sau de o anumită notă de teribilism. Din păcate repercursiunile pe care le au în urma săvârşirii unor infracţiuni îşi vor pune amprenta asupra viitorului lor.

Pentru a va ține copilul cât mai departe de un comportament deviant, polițiștii recomandă părinților să comunice cât mai mult cu minorul deoarece acesta  trebuie înțeles, iar personalitatea lui respectată. Fiți fermi cu copilul, dar nu agresivi, violența nu rezolva problemele ci, mai degraba, le amplifică.

Interesați-vă permanent de modalitatea în care copilul își petrece timpul liber și încercati să-i cunoașteți pe prietenii acestuia.  Atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului dvs., motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă.

Când situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliție, organizații neguvernamentale, asociatii de tineret), care vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background