VIDEO. Eclipsa de Lună a fost vizibilă și din Bârlad

Written by on iulie 28, 2018

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și a avut o durată de 103 minute.

27 iulie 2018 a fost o dată mult așteptată pentru cei care voiau să trăiască experiența de a vedea cu ochiul liber fenomenul rar. Abia aproape de miezul nopții cerul s-a degajat de nori și eclipsa a putut fi urmărită și de la Bârlad.

Eclipsa s-a încheiat la ora 02:29, cu ieşirea Lunii din penumbra Pământului. În timpul eclipsei au putut fi observate alte trei planete: Venus (până la ora 22.00), Jupiter (până la miezul nopţii) şi Saturn (toată noaptea).

Fenomenul a putut fi observat din Europa, Africa, Rusia, Asia, Australia, dar nu va fi vizibil din America de Nord şi de Sud, Japonia şi o parte din Rusia. {vembed Y=JZdiPzu_wpM}


Nu uitați să vă alăturați grupului nostru de Facebook, unde putem discuta despre problemele Bârladului. Ne poți susține distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background