VIDEO. Șeful Poliției Bârlad, în cătușe, reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul IPJ

Written by on septembrie 5, 2016

Luni seara, după aproape nouă ore de audieri, pe numele comisarului șef Vasile Chelaru, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, imediat fiind dus cu cătușe la mâini în arestul IPJ Vaslui.

După ce a fost luat cu mascații din cadrul ședinței săptămânale de la Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui, șeful Poliției Bârlad a fost la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a fost audiat până seara în jurul orelor 19:30.

A refuzat să răspundă întrebărilor procurorului.

Surse din Parchetul Bârlad au declarat că pe tot parcursul audierilor, Vasile Chelaru ar fi refuzat categoric să vorbească cu procurorul de caz. Ar fi argumentat chiar că nu e de competența unui procuror ca el să fie luat la întrebări.

Acuzații pe bandă rulantă pe numele comisarului șef Vasile Chelaru.

Procurorii îl acuză pe Vasile Chelaru că ar fi dat indicații unui ofițer de caz, într-un dosar de viol, ca acesta să întocmească o adresă către șeful Centrului de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat din cadrul D.G.A.S.P.C. Vaslui pentru depunerea unui raport de expertiza psihologică, iar în altă împrejurare i-a cerut secretarului Poliției să insereze o dată nereală a soluționării a unei petiții, astfel încât să reiasă că nu a fost depășit termenul de 30 de zile prevăzut pentru îndeplinirea acestei atribuții de serviciu.

De asemenea, procurorii îl acuză pe comisarul șef Vasile Chelaru, că acesta își folosea atribuțiile conferite de lege pentru a obține diverse avantaje în interes personal. Procurorii mai spun că omul legii folosea autoturismul în scop personal și că ulterior modifica foile de parcurs prin inserarea în mod neadevărat a numărului de kilometri parcurși.

Joia trecută, procurorii au ridicat în urma unor percheziții în sediul Poliției, mai multe documente din biroul comisarului Vasile Chelaru și a altor trei angajați ai poliției bârlădene. Toți sunt suspectați că ar fi tergiversat și instrumentat în mod defectuos ancheta într-un caz de viol.

VIDEO {vembed Y=WbPbZBH5J3E}

Cel mai probabil, în cursul zilei de marți, comisarul șef Vasile Chelaru va fi prezentat de procurori la Judecătoria Bârlad, cu propunerea măsurii arestului preventiv pentru faptele de abuz în serviciu, instigare la infracțiunea de delapidare și instigare la infracțiunea de fals intelectual.

 Adjunctul comandantului și-a depus dosarul pentru pensionare.

Surse din cadrul Poliției Bârlad au spus pentru BDBNews că în cursul zilei de luni, adjunctul comandantului, în persoana comisarului șef Marinel Gâlcă, și-a depus dosarul de pensionare.

O nouă conducere la Poliția Bârlad?

Aceleași surse au mai declarat pentru BDBNews că în zilele ce urmează, Poliția Bârlad va avea în mod sigur o conducere nouă. Se vehiculează numele și transferul comisarului Cătălin Bîgu, actualmente șeful Poliției Huși, iar ca adjunct, un ofițer de la Biroul Rutier.

Citește și DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT: ȘEFUL POLIȚIEI BÂRLAD SUSPENDAT DE TRIBUNALUL VASLUI


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background