VIDEO. Zboară gunoiule, zboară!

Written by on November 1, 2017

O mașină de colectare a gunoiului de la Compania de Utilități Publice (CUP) a fost filmată de un bârlădean aflat în trafic, cum împrăștia pe carosabil resturi din „încărcătura prețioasă” ce tocmai o transporta la marginea municipiului.

S-ar părea că nu e pentru prima dată când astfel de scene se petrec pe străzile municipiului Bârlad, când din mașinile CUP-ului cad resturi de gunoi direct pe carosabil sau pe trotuare. De această dată, un cetățean cu simț civic a filmat scena cu telefonul mobil și a ales să o facă publică, pentru a semnala neregulile despre cum se desfășoară transportul gunoiului chiar pe bulevardul care străbate Bârladul de la un capăt la altul.

{vembed Y=4GK7XYcuD6M}

Nu de puține ori, reprezentanții Primăriei Bârlad, în frunte cu edilul Dumitru Boroș, au participat la acțiuni de igienizare a anumitor zone devenite mici gropi de gunoi, din cauza bârlădenilor certați cu legea și păstrarea curățeniei. De fiecare dată s-a pus accent pe aplicarea drastică a sancțiunilor asupra celor prinși că aruncă în mod deliberat deșeuri în zone neamenajate. În cauza de față, cine pe cine amendează? Reprezentanții CUP-ului cunosc, probabil, că legea prevede acoperirea cu plase sau prelate încărcătura, pentru a nu o pierde pe drum. Sau se face excepție de la lege!?

Ca fapt divers, în mod ironic parcă, CUP-ul  încasează banii pentru colectarea gunoiului și pentru curățenia de pe străzile orașului. Cu alte cuvinte, ei fac mizerie, ei strâng. Dar pe banii noștri.


Cotidian online din Bârlad! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background