Violatorul eliberat din greșeală, s-a sinucis în timp ce vorbea cu un operator de la 112

Written by on februarie 10, 2017

Bărbatul de 55 de ani, din Bârlad, care era acuzat de viol asupra unei femei din localitatea Giurcani, s-a sinucis. El tocmai fusese eliberat din arest pentru că procurorii nu au cerut la timp prelungirea mandatului de arestare.

La sfârșitul lunii noiembrie 2016, o femeie în vârstă de 46 de ani din localitatea Giurcani a fost adusă la spitalul municipal din Bârlad în urma unei tentative de sinucidere, după ce a băut clor. După ce i s-au efectuat o serie de investigații medicale și analize, victima, care era cunoscută cu afecțiuni psihice, a convins medicii să o externeze pe proprie semnătură. Conform declarațiilor medicilor de la CPU, femeii i s-a prescris tratamentul indicat în cauză, aceasta prezentând o stare generală bună.

De notat că, în momentul preluării victimei de către ambulanță, cei din familie nu au prezentat și nici nu au menționat că femeia ar suferi de vreo boală psihică sau de lipsa discernământului.

FEMEIA A DISPĂRUT IMEDIAT DUPĂ EXTERNARE

După ce au ajuns la spital, rudele femeii de 46 de ani au constatat că aceasta nu mai era acolo și au depus imediat o plângere la Poliția Bârlad.

După 11 zile, femeia a revenit singură la domiciliu motivând celor din familie că a fost luată cu forța de pe stradă de către un bărbat și dusă acasă la acesta, unde a fost bătută și violată de mai multe ori.

Cei din familie au anunțat imediat poliția, care în urma unei anchete l-au identificat pe Viorel Halânga, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Bârlad. Acesta în urma unui probatoriu, a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Bârlad care au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 30 de zile.

SUSPECTUL A SUNAT LA 112 ȘI A AMENINȚAT CĂ SE OMOARĂ

În urma unui viciu de procedură, din cauză ca procurorii au depus prea târziu referatul pentru prelungirea mandatului de arestare, Viorel Halânga a fost eliberat din arest, urmând să fie judecat în stare de libertate.

Numai că, la nici două zile după ce a ieșit din arest, Viorel Halânga a sunat în cursul după-amiezii de vineri – 10 februarie, la numărul unic de urgență 112 și a anunțat că vrea să se omoare. Operatorul, realizând gravitatea situației, a încercat să tragă de timp invocând o serie de motive menite să-i distragă atenția de la gestul suicidal, trimițând însă între timp echipaje ale ambulanței și poliției la domiciliul suspectului.

Cu toate eforturile depuse de operatorul de la 112, Viorel Halânga a ales să-și ducă amenințarea până la capăt, tăindu-se cu un cuțit în zona gâtului, acesta decedând pe loc. Medicii ajunși la fața locului nu au făcut decât să constate decesul.

Procesul care are ca obiect sechestrarea de persoane și violul, deschis pe numele lui Viorel H. va rămâne fără cauză și se va dispune încetarea sa.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background