Voinești: braconier lăsat fără armă și mașină

Written by on December 23, 2015

Polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase efectuează cercetări față de o persoană bănuită că ar fi vânat fără a avea autorizație legală. Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, o armă de vânătoare și muniția aferentă, un proiector și a fost indisponibilizat un autoturism.

În seara de 22 decembrie a.c., un membru vânător a sesizat polițiștii cu privire la faptul că a surprins la braconaj o persoană aflată într-un autovehicul, pe fondul de vânătoare Voinești. Din primele cercetări, bărbatul suspect de braconaj este chiar primarul comunei Voinești, Aurelian Miler. El a declarat că nu se face vinovat de nici o infracțiune și că arma de vânătoare o uitase în mașină de la ultima partidă de vânătoare autorizată, în urmă cu zece zile.

„Pentru cercetări, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Secției de Poliție Rurală 8 Iana. A fost identificat un bărbat, în vârstă de 49 ani, domiciliat în comuna Voinești, care avea asupra sa o armă de vânătoare și 13 cartușe, deținute în mod legal. De asemenea, în autovehicul a fost găsit un proiector conectat la bateria auto. La momentul identificării, bărbatul nu a putut prezenta o autorizație legală pentru vânătoare”, a menționat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, arma de vânătoare, muniția și proiectorul, iar autoturismul cu care acesta s-a deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută de Legea 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background