UPDATE- 27 Aprilie 2015: 13 persoane reţinute de procurorii DIICOT în dosarul infracţiunilor informatice au fost arestate, luni seară, prin decizia Tribunalului Bucureşti. Printre cei care au primit mandat de arestare, se numără și Bogdan Ghiceanu.
Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
ȘTIRE INIȚIALĂ. Președintele FC Botoșani, Cornel Șfaițer, a rămas surprins de vestea implicării lui Bogdan Ghiceanu în dosarul privind infracţiunile economice de 12,6 milioane de dolari.
”E neplăcut ce aud, mai ales că eu l-am adus pe Bogdan de la Bârlad la Botoșani în 2008. Făcea parte din generație cu Paul Papp. Vedeam în el un atacant de real talent. Avea viteză bună. N-am avut probleme cu el în cei patru ani cât a jucat la Botoșani. Chiar m-am bucurat când am auzit că și-a luat un apartament la București, prin credit bancar. Avea o prietenă din București”, a declarat pentru SportNews.ro oficialul botoșănean.
Antrenorul Adrian Iencsi l-a avut sub comanda sa la FC Voluntari pe Bogdan Ghiceanu. ”Nu-mi vine să cred. Ghiceanu era un băiat foarte serios, cuminte și respectos. Când am preluat eu echipa, el era accidentat și nu l-am folosit”, a declarat pentru SportNews.ro fostul internațional
Fotbalistul Bogdan Ghiceanu (28 de ani), care a jucat la FC Bârlad, FC Botoșani, CSMS Iași și FC Voluntari, arbitrul de fotbal Ionuţ Chiriac din Vaslui şi luptătorul K1, Marius Ioan Curtas, se numără printre cei implicaţi în dosarul privind infracţiunile economice de 12,6 milioane de dolari, în care au fost făcute, duminică, aproape 50 de percheziţii.
Surse din Poliţia Română au afirmat, pentru agenția de presă Mediafax, că luptătorul K1 are calitatea de martor în acest caz, în timp ce fotbalistul şi arbitrul de fotbal sunt suspecţi.
Autorităţile urmează să emită, în acest dosar, şapte mandate de reţinere, iar suspecţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, au adăugat sursele citate.
Aproape 50 de percheziţii au avut loc, duminică, în Bucureşti şi în mai multe judeţe, într-un dosar privind destructurarea unui grup format din peste 55 de persoane, ce se ocupa cu infracţiuni informatice, în urma cărora au produs un prejudiciu de aproximativ 12,6 milioane de dolari.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut 47 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Vaslui, Bacău şi Argeş, pentru prinderea unor cetăţeni români şi străini, care au acţionat atât în Romania, dar şi în Japonia, Germania, Olanda, Belgia şi Italia, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
Conform anchetatorilor, gruparea a vizat bănci din Statele Unite ale Americii şi din Oman.
Sursa citată precizează că, o dată ce un membru al grupului infracţional spărgea sistemul de protecţie al băncii, erau copiate datele unor carduri, aferente conturilor unor mari corporaţii şi, imediat ce erau obţinute astfel de date, cardurile erau clonate şi distribuite către alţi membrii ai grupării.
Sportnews.ro