„Centrul de revitalizare corporală și Loisir” (fosta baie publică) din Bârlad a stârnit vii controverse atunci când fostul edil, Constantin Constantinescu, a decis să facă un împrumut în valoare 4.734.484 lei de la CEC.
Direcţia pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DAPPC), aparat aflat în subordinea Primăriei este cea care manageriază activitatea SPA-ului. Pe hârtie, pentru că tot din banul public se plătesc salariile angajaților.
EXPERIMENT PE SĂNĂTATEA BÂRLĂDENILOR!
La capitolul curățenie lucrurile nu stau deloc „ca pe roze”. Vestiare pline de praf, calorifere si dușuri ruginite (deși nu are decât un an de când a fost dat în funcțiune), păianjeni alături de șervețele murdare și o coajă de banană. Aceasta, stă doar de 4 săptămâni aruncată deasupra unui dulap, în condițiile în care de pe 29 noiembrie și până pe 2 decembrie, SPA-ul a fost închis pentru renovare! {vembed Y=9ZLtEY5qag4}
DUPĂ UN AN DE FUNCȚIONARE SPA-UL E PE MINUS!
După 12 luni de la deschidere Centrul de revitalizare corporală si Loisir este pe pierdere. Astfel, veniturile totale au fost de 226.902, cheltuieli aferente 264.662 înregistrându-se un deficit de 37.760. Pentru salarii s-a plătit suma de 118.023, utilitățile au costat 78254, alte cheltuieli cu bunuri si servicii au mai ” păpat” 68.384 lei. Cu alte cuvinte „leafa merge” iar managerul nu are niciun stres.
FĂRĂ CONTRACT CU CASA DE ASIGURĂRI.
Ambiție realizată din banii noștri! S-a apucat, fostul edil Constantinescu, să reabiliteze Baia dar fără să se asigure că se va încheia un contract pentru decontarea serviciilor cu Casa Județeana de Asigurări de Sănătate Vaslui. După un an de la deschidere, lipsa unui medic specialist duce la deficitul înregistrat.
PREȚURI MICI PENTRU BÂRLĂDENI!
La capitolul prețuri practicate in Centru putem spune că sunt pentru buzunarele fiecăruia, dar nici așa nu se înghesuie lumea.
Un pachet Gold costă 120 de lei (o zi la piscină, saună umedă şi uscată, acces la camera de relaxare, 30 de minute de presoterapie şi 15 minute masaj facial), iar pachetul Silver, de 80 de lei, include, pe lângă accesul la piscină, saună şi camera de relaxare, un masaj anticelulitic sau de relaxare.
Contribuabilii de rând pot să facă şedinţe de kinetoterapie de grup la preţ cuprins între 3-8 lei/procedură, o consultaţie de evaluare cu preţul cuprins între 20-24 lei etc.
Un pachet cu două proceduri de recuperare costa 40 de lei, iar preţul pentru proceduri kineto (27 proceduri specifice: galvanizare, ionizare, curenţi inteferenţiali, curenţi de înaltă şi joasă frecvenţă, ultrasunete , etc) variază între 3 şi 8 lei.
Concluzia: încă 24 de ani bârlădenii vor plăti rate pentru fițele unui edil , care la vremea respectiva primea girul consilierilor PSD, 17 din 21. Și nimeni nu a adresat măcar o întrebare.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!