Militarii bârlădeni participă la exercițiul „Scutul de foc 2016”

Written by on septembrie 16, 2016

Participarea la „Scutul de foc”, devenită deja tradiție pentru militarii bârlădeni, are ca scop dezvoltarea capabilităților și ridicarea nivelului de interoperabilitate. Un pluton de militari de la Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”, a fost prezent și la exercițiul din 2015.

„În perioada 19 – 30 septembrie, 30 militari din Forţele Terestre Române aparţinând Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad, participă împreună cu militari din Republica Moldova şi din Statele Unite ale Americii la exerciţiul „SCUTUL DE FOC 2016”.

Exerciţiul se desfăşoară în două etape: prima etapă, la Baza Militară de Instrucţie a Armatei Naţionale a Republicii Moldova de la Bulboaca, iar cea de-a doua, la Centrul secundar de Instruire Smârdan, din România.

Militarii se vor antrena în comun, în vederea realizării interoperabilităţii şi capacităţii de acţiune întrunită a subunităţilor de artilerie terestră, folosind tehnici, tactici şi proceduri standard NATO, specifice armei”, se menționează în comunicatul remis de reprezentanții Regimentului 52 Artilerie Mixtă.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background